2015. június 22., hétfő

Paleo feketeerdő mikrós-bögrés süti

Mi a jó a bögrés sütikben? Hogy villámgyorsan kész vannak, és pofonegyszerű az elkészítésük. Tökéletesek, ha megkívánunk valami édeset, finomat, de azért egészségeset. Sokszínűen variálhatóak, íme egy újabb opció: a feketeerdős. Ha már meggyszezon van. :) Ez egy picit kisebb adag, mint az előző, hogy ne jöjjön ki annyira a bögréből, de elég laktató ez a mennyiség is.


Hozzávalók:
2 ek kókuszliszt
1 ek mandulaliszt
1,5 ek natúr kakaópor
1 kk sütőpor
1 db tojás
2 ek olvasztott kókuszzsír
3-4 ek víz (szükség szerint kicsit több)
1 ek édesítőszer/ 2 ek eritrit
1 dkg étcsokoládé
4 dkg (kb 10 szem) meggy
Elkészítés:
Kiválasztunk egy nagyobb, mikrózható bögrét. Beleszórjuk a száraz alapanyagokat: a liszteket, a kakaót, a sütőport. Ehhez a keverékhez adjuk a többi alapanyagot: a tojást, a kókuszzsírt, a vizet és az édesítőt. Alaposan felkeverjük, nehogy maradjon az alján liszt. Végül belekeverjük az apróra tört csokit és a kimagozott meggyszemeket. Majd betesszük a mikróba sülni. (Nekem a szokásos 3 percnél még picit nyers volt, beraktam még egy percre, és kifogástalan lett.)

Még melegében ki tudjuk borítani egy tányérra (vigyázat, a bögre forró!), és pár szem meggyel, esetleg tejszínhabbal tálaljuk.


2 megjegyzés: