2015. június 20., szombat

Gyümölcsturmixos zselé




Ezt a finomságot könnyen el lehet készíteni, és nagyobb rendezvényekre is kitűnő nyalánkság. Akár nyáron is jó egy kis nasinak. :)

Hozzávalók:
5 dkg gyümölcs (pl.: málna, ribizli, barack, cseresznye)
édesítőszer vagy cukor ízlés szerint
 kb negyed liter víz
1 ek zselatinpor

Elkészítés:
1.     Megmossuk a gyümölcsöket, és összeturmixoljuk. Hozzá adjuk ízlés szerint az édesítőszert és a vizet (20-25 dl), esetleg egy kis citromlét.
2.     A zselatinporoz hozzáadunk kb. 10 dl vizet, majd felrakjuk  melegedni (mikroba vagy tűzhelyen).   Addig kell melegíteni ameddig a zselatinpor feloldódik.
3.     A zselatint hozzá kell adni  gyümölcsturmixhoz és tálkákba önteni.
4.     Majd a tálkákat be kell rakni a hűtőbe, és pár óra várakozás után kész.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése