2015. június 19., péntek

Házi fahéjas almalé, almás-fahéjas "lapkával"


Hozzávalók:
3-4 db alma
fahéj (ízlés szerint)
cukor (ízlés szerint) 
vaníliás cukor (nem muszáj rakni bele, én raktam)




Elkészítés:
  1. Az almákat meghámozzuk és lereszeljük.
  2. Egy tálba tesszük, majd ízesítjük a fahéjjal,cukorral,ízlés szerint akár vaníliás cukorral is, és összekeverjük.
  3. Alufóliát teszünk a tál tetejére és kb. 15 percig állni hagyjuk.
  4. Ha letelt a 15 perc levesszük az alufóliát és az almából kinyomkodjuk a levét. 
  5. Ezt leszűrjük és kész az almalé.
  6. A kinyomkodott reszelt almát vékonyra nyomjuk (mint a képen, én kis kerek formákat csináltam) és olaj nélküli serpenyőben kb. 1-2 percig sütjük.
  7. Tányérra tesszük és kész is. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése