Szó szerint ötperces. Az egész masszát össze
lehet dobni két perc alatt, és a sütés sem igényel 3 percnél többet (bár ez
mikrótól is függ). Először megijedtem, mert alaposan kijött a bögréből, de
utána visszaesett, és normális méretű lett. Szerencsére. :)
Ez a recept lényegében a mikrós sütik sós változata, hasonlóan pillanatok alatt elkészül, és életmentő, ha gyorsan kenyérfélére van szükség.
Hozzávalók:
1
csapott ek kókuszliszt
2
ek szezámliszt
1
ek darált lenmag
1
kk sütőpor
2
ek olvasztott kókuszzsír
1
db közepes méretű tojás
3
ek víz
só
ízlés szerint
ízlés
szerint magok a tetejére (pl. napraforgó, szezám, len)
Elkészítés:
Kiválasztunk
egy nagyobb, hőálló bögrét, és beleadagoljuk a száraz hozzávalókat: a
liszteket, a lenmagot és a sütőport, majd hozzáadjuk a többit is: a kókuszzsírt,
a tojást és a vizet. Ízlés szerint sózzuk. A tetejét megszórhatjuk egy kis
maggal (én szezámmagot szórtam rá). A magokat meg is lehet egy picit pirítani
előtte, úgy finomabbak.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése