Ezt a gyorsan elkészíthető
süteményt a hagyományos bögrés sütiből "paleósítottuk". Előnye, hogy
pár perc alatt kész van, és sokszínűen variálható. Csokoládé helyett aszalt
gyümölcsöt, mogyorót, mandulát is hozzákeverhetünk. A hozzávalók egy fő részére
elegendőek, a képen dupla adagot készítettünk.
Hozzávalók:
3
evőkanál kókuszliszt
1
evőkanál mandulaliszt
1
ek cukrozatlan kakaópor
1
kk sütőpor
2
db tojás
1
ek kókuszzsír
5
evőkanál víz (szükség szerint több)
1
ek édesítőszer
2
dkg csokoládé
1
db mandarin, vagy más gyümölcs
Elkészítés:
Egy magasabb
falú bögrében összekeverjük a száraz hozzávalókat (a csokit kivéve), majd
hozzáadjuk nedveseket (tojás, édesítő, víz), hogy egy tésztaszerű masszát
kapjunk. Végül a csokoládét apró darabokra törjük, és szintén belekeverjük.
Figyeljünk rá, hogy az alját is felkeverjük, ne maradjon ott a liszt.
3 percig
melegítjük mikrohullámú sütőben. A tészta megemelkedik, majd egy picit
összeesik, a csokidarabkák pedig megolvadnak benne.
A bögréből is kikanalazhatjuk, de még
melegen kiboríthatjuk egy tányérra, így rendes süteményként fogyaszthatjuk.
Díszítésül mandarint, banánt, epret vagy egyéb gyümölcsöket helyezhetünk mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése