Hozzávalók:
3-4 db alma
fahéj (ízlés szerint)
cukor (ízlés szerint)
vaníliás cukor (nem muszáj rakni bele, én raktam)
Elkészítés:
- Az almákat meghámozzuk és lereszeljük.
- Egy tálba tesszük, majd ízesítjük a fahéjjal,cukorral,ízlés szerint akár vaníliás cukorral is, és összekeverjük.
- Alufóliát teszünk a tál tetejére és kb. 15 percig állni hagyjuk.
- Ha letelt a 15 perc levesszük az alufóliát és az almából kinyomkodjuk a levét.
- Ezt leszűrjük és kész az almalé.
- A kinyomkodott reszelt almát vékonyra nyomjuk (mint a képen, én kis kerek formákat csináltam) és olaj nélküli serpenyőben kb. 1-2 percig sütjük.
- Tányérra tesszük és kész is. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése